Chocoladeweetjes

   Wist je dat:

 

  • er in chocolade een stofje zit waar je vrolijk van wordt? Bij het eten van chocolade komt er endorfine vrij in de hersenen, wat een gelukkig gevoel teweeg brengt.
  • de geur van chocolade de hersengolven vertraagt, waardoor we ons rustiger en kalmer voelen?
  • je chocolade niet in de koelkast mag bewaren maar op kamertemperatuur tussen de 16 en 20 graden?
  • een paar blokjes (pure) chocolade per dag bloeddrukverlagend werkt?
  • chocolade je cholesterol gehalte niet verhoogt?
  • in chocolade polyfenol zit, een ontstekingsremmend stofje?
  • voor 30 gram melkchocolade 4 cacaobonen nodig zijn? En voor 30 gram puur zijn dit er 12.
  • chocolade in totaal meer dan 800 bestanddelen bevat?
  • chocolade geen vocht verdraagt? In een vochtige omgeving krijgt het een doffe kleur en kan het wit uitslaan.
  • chocolade makkelijk andere sterke geuren opneemt? Dus wil je het bewaren wikkel het dan in aluminiumfolie.
  • je beter geen chocolade kan eten in combinatie met melkproducten? Op die manier gaan de gezonde stoffen uit chocola verloren.
  • chocolade minder schadelijk is voor het gebit dan snoepgoed?
  • chocolade van goede kwaliteit binnen een half uur is verteerd in je lichaam?
  • chocolade smelt bij 34 graden? Vandaar dat chocolade zo lekker smelt op de tong.
  • massieve chocolade eigenlijk niet kan bederven? Dat komt omdat er geen vocht inzit maar vet, namelijk cacaoboter.
  • mannen meer chocolade eten dan vrouwen?
  • wit uitgeslagen chocolade niet bedorven is? Dit komt door temperatuurschommelingen waardoor het vet zich van de chocola afscheidt.
  • Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld heeft?
  • de beste cacaobonen komen uit West-Afrika, Java, Brazilië en Ecuador?
  • cacaobomen slecht tegen volle zon kunnen? Dus worden ze geteeld onder schaduwbomen.
  • een gemiddelde cacaoboom per jaar 1 à 2 kg. bonen levert?
  • je een heerlijk speciaal kopje koffie krijgt door een rumboon op te lossen in een kop hete koffie!
  • chocolade goed helpt tegen hoest. Dat blijkt uit een onderzoek van de University of Hull.
  • elke dag een stukje chocolade eten, juist heel goed blijkt te zijn voor de lijn.
  • je hart sneller gaat kloppen van chocolade dan van zoenen.
  • ieder moment een geschikt chocolademoment is.